Registrera Domän Logo Teamet

Nyhetsbrev 2 2015


Den nya generationens toppdomäner

Ett stort antal nya toppdomäner har släppts sedan 2013 då ICANN mjukade upp reglerna kring nya toppdomäner. Med de nya toppdomänerna är det möjligt att välja minnesvärda och intuitiva domännamn specifika för online-satsningar.

Vi har skrivit om detta i våra tidigare nyhetsbrev. Nu börjar det emellertid ta fart. Massor av nya toppdomäner lanseras. Cirka 750 nya toppdomäner har godkänts. Av dessa går det idag att registrera domäner hos cirka 140 toppdomäner, över 7 miljoner domännamn har nu registrerats.

Den absolut populäraste toppdomänen är .XYZ. Fram till idag har nästan 1.2 miljoner .xyz domäner registrerats. Det motsvarar ca 16% av de nya domänerna som nu lanserats sedan 2013.

De 10 mest populära toppdomänerna

Hos Registrera Domän kan ni registrera 6 av de 10 mest populära toppdomänerna. Är ni intresserad av någon av de andra fyra kan vi ordna det också, kontakta bara Kundtjänst.

Av de 140 nya toppdomänerna som gått live går det att registrera ca 60 hos Registrera Domän. Dock så erbjuder vi i princip alla nya toppdomäner. Vill ni registrera en toppdomän som inte finns med på vår hemsida, kontakta då Kundtjänst så ordnar vi med det.

.REHAB en gångbar domän på svenskaDe nya toppdomänerna är i regel på engelska eller kinesiska (som nummer 2 i bilden ovan). Vi fokuserar primärt på domäner som också är gångbara på svenska.

Allt fler toppdomäner som är gångbara på svenska lanseras nu. Exempel är .BAR, .BINGO, .BUTIQUE, .CAB, .CASINO, .CENTER, .CEO, .CLUB, .FANS, .GLOBAL, .GOLF, .GRATIS, .GURU, .HIV, .HOCKEY, .LAND, .MENU, .NINJA, .PARTY, .PIZZA, .POKER, .REHAB, .RESTAURANT, .SUPPORT, .TENNIS, .TIPS, .TOP. Många bra namn för dessa finns fortfarande kvar. T.ex.STOCKHOLMS.PIZZA, SAND.GOLF, LJUNGHUSEN.GOLF, STOCKHOLMS.MENU, VISBY.CLUB, EDBERG.TENNIS, BORG.TENNIS och så vidare. Missa inte detta tåg, registrera ett fantastiskt domännamn ni kan leva med resten av livet.

 

Domäner där ansökningsförfarande påbörjats

När en toppdomän skall lanseras går den igenom ett antal faser. Den första fasen kallas för Sunrise. Under Sunrisekan man ansöka om domännamn som har koppling till varumärken man äger. Nästa fas, som är öppen för alla kallas för Landrush. Under Landrush kan vem som helst ansöka om vilken domän som helst. Om det är flera sökanden går domänen till den som betalar högst genom ett auktionsförfarande.

Ansökningar under Sunrise och Landrush är icke bindande. Det betyder att ni inte behöver registrera domänen om ni får den och då inte heller behöver erlägga registreringsavgiften. Dock finns det i regel en ansökningsavgift som inte är återbetalningsbar.

Hos Registrera Domän kan ni ansöka om domännamn underSunrise och Landrush. Ni kontaktar bara Kundtjänst så får ni mer exakt information om kostnader och förutsättningar.

På vår hemsida kan ni alltid följa vilka toppdomäner som håller på att lanseras. Där finns också ungefärlig information om vad det kostar att ansöka om ett domännamn som ännu inte gått live.

Det sista steget vid lanseringen är GoLive. Vi den tidunkten släpps domänen för allmän registrering. Man kan söka på lediga domännamn som vanligt och registrera domänen om den är ledig.

Då det nu finns så många toppdomäner har vi valt att kategorisera dem i olika kategorier. T.ex.NäringslivStäderMat & Dryck och så vidare. Alla vår kategorier hittar ni här.

Så, summa sumarum, de nya toppdomänerna är ett av det största som hänt på Internet på väldigt länge. Dessa kommer att förändra Internet. I grund och botten förvaltas dessa nya domäner av ICANN (som förvaltar bla .com, .net) vilket borgar för en seriös hantering och livslängd för toppdomänerna. Ni kan läsa mer om generiska toppdomäner på Wikipedia.

Registrera Norska domäner

Norsk FlaggaAtt registrera norska .NO domäner är inte helt lätt. Dessa får bara registreras av personer mantalsskrivna i Norge och av norska företag, med norskt organisationsnummer. Det finns också begränsningar för hur många domäner man får registrera. Registrera Domäner kan registrera .NO domäner, givet att dessa förutsättningar uppfylls. Någon Trusteetjänst för .NO domäner finns inte då det norska registriet inte tillåter det.

Det finns emellertid en lösning och det är att registrera en .CO.NO domän. Det är en äkta norsk toppdomän, med ändelsen .co.no. Dessa kan registreras av vem som helst. Det krävs inget norskt medborgarskap eller annan norsk närvaro. Domänerna är fria att registrera för alla. Ni kan t.ex. registrera KallesKaviar.co.no och då har ni en äkta norsk domän.

För att registrera en domän söker ni ledig domän på vårt hemsida som vanligt. Kryssa för gruppen "Nordiska" så kommer den att söka på .co.no också.

En annan nordisk toppdomän som har samma restriktioner är finlands .FI. Där har vi emellertid ingen lösning för de som inte har fysisk närvaro i Finland.

WordPress ingår nu med domäner som registreras

WordPress är det mesta använda systemet för bloggar, men används också för att bygga vanliga hemsidor. Med WordPress är det extremt enkelt att snabbt sätta upp en hemsida. Som standard finns massor av olika mallar som man kan använda helt kostnadsfritt. Genom att använda en mall kan man få upp en snygg hemsida på långt mindre än en timme.

Tidigare har Enkel Hemsida alltid följt med när man registrerat domäner hos oss. Denna är en mer traditionell webbyggare där man startat bygga html element från början. Med WordPress är det mycket enklare. Man väljer en mall bland tusentals gratismallar som sätter utseeendet för hemsidan. Man adderar sedan på innehåll genom att ange enbart text. Det är det allra enklaste. Sedan kan kan göra det hur komplext som helst med egna sidor med egna strukturer. Poängen är att man kan starta enkelt och få en mycket snygg hemsida, som fungerar, direkt.

Som exempel tog http://blogg.click bara 15 minuter att sätta upp.

Nu ingår WordPress helt GRATIS när ni registrerar en domän hos oss. Har ni redan registrerat en domän, då ingår också WordPress helt fritt.

Ni aktiverar WordPress genom ert kundkonto. Logga in till ert kundkonto, gå till administration av er domän och under menyn "Hantera Domän" klickar ni på WordPress. I vår FAQ finns en film som visar hur ni går tillväga.

 Betala med faktura

Vi kan nu erbjuda betalning med faktura genom PugglePay och Payson.

PugglePay med mobiltelefon

PugglePay är nytt betalningssätt med svenska skapare.

PugglePay är en betalningslösning där ni använder ert mobiltelefonnummer för att identifera er. Det behövs ingen bankdosa, inget kortnummer och inte ens någon registrering.

När i använder er av PugglePay identifieras ni med hjälp av ert telefonnummer, och får en faktura skickad till er via sms. Fakturan ser ut precis som vilken annan faktura som helst, med OCR-nummer och ett tydligt förfallodatum.

PugglePay är ett utmärkt alternativ de gånger ni inte har tillgång till t.ex. kontokort eller bankdosa. Allt ni behöver är en mobil eller annan uppkopplad enhet. Den enda uppgiften ni behöver ha på minnet är ert telefonnummer.

PugglePay vänder sig i dagsläget endast till privatpersoner (i Sverige och Finland). Företag kan inte använda PugglePay. När ni beställer en tjänst hos oss och betalar med PugglePay aktiveras den beställda tjänsten omedelbart. Om ni t.ex. har beställt registrering av ett domännamn, då registreras den omedelbart. Ni får en faktura från PugglePay. Denna skall betalas inom 14 dagar.

Ni kan läsa mer om PugglePay i vår FAQ.

Betala med Payson

Även vad gäller Payson kan vi nu erbjuda betalning med faktura. Payson är vårt mest kompletta alternativ för betalningar. Ni kan betala med kontokort, ni kan betala med internetbank, och nu kan ni också betala med faktura.

Payson vänder sig också till företag. Många företag godtas för fakturabetalning, men inte alla. Offentlig sektor verkar inte kunna använda Payson faktura. Förfallodatum för payson faktura är också kort, 7-14 dagar.

Utöver dessa kan också Registrera Domän skicka faktura per vanlig post. Dock aktiveras de beställda tjänsterna inte förrän betalning nått oss.

Pågående ampanjer

Pågående kampanjer 

 

 

Prenumerera på våra Nyhetsbrev!

Missa inte TÅGET!

stockholms.pizza stockholms.bar stockholms.poker. Missa inte dessa!

 

.CLUB en av de med populära toppdomänerna

Vi Har Webbhotell För Alla

E-Post Enkel E-post
E-Post Smart E-post
E-Post Exchange
WebbHotell Linux cPanel
WebbHotell Windows
IaaS Moln Capacity on Demand
VPS Sveriges bästa DC

fr. 180 kr/år
fr. 299 kr/år
fr. 180 kr/år
fr. 180 kr/år
fr. 180 kr/år
fr. 175 kr/mån 
fr. 276 kr/mån 
WordPress
Mambo
PhpNuke
osTicket
PerlDesk
phpBB2
OS Commerce
Gästbok
phpCoin
phpList
phpWiki
Och Mycket Mer
Vi har WebbHotell för alla
Alla priser inkluderar moms

 

Copyright ©2000-2015 Registrera Domän. All Rights Reserved.